BALIKESİR / BURHANİYE - Sekizeylül İlkokulu

Ock

Enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda tüm sınıflarımızda  ve okulumuzda enerji tasarrufunun öğrencilerimize benimsetilmesi ve uygulanabilir olması amacıyla tüm öğretmenlerimiz hafta boyunca öğrencilerimizle birlikte birçok etkinlik gerçekleştirmiştir.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde  katılım gösteren ve dereceye giren öğrenciler ile  Adalet ve İnsan Hakları  konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve Enerji ve Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanılması konulu resim yarışmasında  dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri okul idaremiz tarafından teslim edildi.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası İş Birliği Protokolü gereğince 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında  Akıl ve Zeka Oyunları  doğrultusunda Burhaniye İlçesi  okullar arası yarışmalar yaptık.

Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimize ve turnuvalarda görev alan Serap OCAKTÜRK öğretmenimize teşekkür ederiz.

Bununla birlikte 3 /B Sınıfından Balım KAYA ilçe birincisi olarak Balıkesir' de düzenlenecek olan il yarışmasında ilçemizi ve okulumuzu temsil edecektir. Tebrik eder başarılarını dileriz.

İlçe Turnuvasında Okulumuzu Temsil Eden Öğrencilerimiz;

1 BALIM  KAYA 3/B  mangala
2 REYYAN  KARACA 3/C Q-BİTZ
3 ALPEREN İMAMOĞLU 4/C KÜRE
4 HÜSEYİN AYAZ KAYA 3/B PENTAGO
5 ZEYNEP  DÜKANCI 2/B EQUİLİBRİO

Mrt

Tütün kullanımı toplumun tamamını ilgilendiren bir sorun olarak görülmektedir. Öte yandan gelişme çağındaki çocuk ve ergenler üzerinde daha kalıcı etkiler bırakmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimizi ve velilerimizi bilinçlendirme amaçlı okulumuz Psikolojik Danışmanı Cevdet DOĞRU tarafından seminer çalışması gerçekleştirildi.

Sekizeylül İlkokulu 2.Sınıf öğrencileri

2 /A Sınıf Öğretmeni Sami HOZAR

2 /B  Sınıf Öğretmeni Sevil PEKTAŞ

2 /C  Sınıf Öğretmeni Halil UÇAR

Okul Müdürü Barış AYLKAN rehberliğinde tarihi binadaki kütüphaneyi ziyaret ettiler.

Hem kitap okudular hem de Kütüphaneye üye oldular.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü  Haftası'nda   okulumuzda düzenlenen etkinlikler  Merkez Yürütme Kurulu Toplantısında belirlenen "Âkif'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü" teması çerçevesinde amacına uygun olarak gerçekleştirildi.

Mrt

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet  Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda gerçekleştirilen İstiklal Marşı'mızı Güzel Okuma Yarışmasında

Anasınıflarında Işıl DERİCİ ( Anasınıfı A Şubesi - Öğretmeni Devrim DEĞİRMENCİ)

İlkokuldan Ali Mert ESEN ( 3/C Sınıfı                - Öğretmeni  Işıl İBİŞ      )

Birinci olarak İlçe Yarışmasında okulumuzu temsil etmeye hak kazandılar.

Öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ederim.

Mrt

Yaşam ilerdikçe bilimde ilerliyor. Gelişen yeni teknolojik çağın getirmiş bir çok yeni donanıma sahibi olmak için Sekizeylül İlkokulu ailesi olarak  '' Çocuk Resimleri Analizi'' seminerimizi okulumuzda

Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni ve konunun uzmanı Onur KAYA Bey' in yaptığı sunum ile gerçekleştirtik.

Onur Kaya Bey'e ve Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ederiz

Mrt

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası İş Birliği Protokolü gereğince 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında  Akıl ve Zeka Oyunları  doğrultusunda okulumuzda yarışmalar yaptık.

Mrt

Sekizeylül İlkokulu 4.Sınıf öğrencileri Müdür Yardımcısı Veli ÇİNKILINÇ başkanlığında,

4 /A Sınıf Öğretmeni Mehmet KARABYIK

4 /B  Sınıf Öğretmeni Sibel ALAN

4 /C  Sınıf Öğretmeni Serinay KOÇAK rehberliğinde tarihi binadaki kütüphaneyi ziyaret ettiler.

Hem kitap okudular hem de Kütüphaneye üye oldular.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin zorluklarını yenerek ilçemize gelen öğrencilerimizle

Okulumuzu ziyaret eden Burhaniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Rasim GİRGİN sohbet etti. Onlardan bilgiler aldı

Şbt

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren okul öncesi eğitimdeki öğrencilerimize okulumuzda  ücretsiz yemek verilecek.

Okulumuzu ziyaret eden Burhaniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Rasim GİRGİN ilk yemek dağıtımında çocuklarımızla birlikte oldu.Kendisine Teşekkür ederiz.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının 1.Kanaat döneminin kapanışı vesilesiyle okulumuzda velilerimizin katılımıyla

programlar düzenledik. Öğrencilerimiz çok mutlu oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesi ve öğrencilerimizin isteği ile bütün öğrencilerimize hikaye kitapları dağıttık.

Ock

Okul öncesi öğrencilerinin kişisel becerilerini geliştirebilmeleri için;

ilgili alanları ile ilgili sportif ve kültürel etkinlikler kapsamında

Burhaniye Kapalı Spor Salonunda yıl boyunca Jimnastik kursu alacaklar.

Anasınıfı A şubesi Sibel Yalçın  Çarşamba saat 11.00

Anasınıfı B şubesi Devrim DEĞİRMENCİ Salı Saat 11 00

Anasınıfı C şubesi Mihrap YEŞİLADA Salı Saat 13 30

Anasınıfı D şubesi Ayşen ÇELİK  Çarşamba 13 30 da kursta başlayacaktır.

Okulumuz 2 / B sınıfı tasarım çalışması yaparak ;

Matematiksel- mantıksal ilişki kurma

hayal gücünü maket üzerine aktarma

geometrik cisimlerin özellerini öğrendik.