BALIKESİR / BURHANİYE - Sekizeylül İlkokulu

Nis

Çocukların yenilikçi, yaratıcı, problem çözen, farklı düşünen ve pozitif kişilik özelliklerine sahip olmalarının hedeflendiği "Minik Eller Büyük Hayaller" projesi kapsamında bu hafta  gerçekleştirilen Yorganlama ve Geleneksel Nakış etkinliğinde,  çocukların  bireysel yeteneklerini fark etmesi sağlandı.

Nis

Umutlarımızın, hayallerimizin, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104 yılını çoşkuyla kutladık.

Mrt

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyoruz.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Aile katılım etkinliklerinden kendi pizzalarımizi kendimiz yaptık yedik, velimiz Elif hanıma teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla okulumuzda 06/03/2024 tarihinde saat 11.20'da Deprem Tatbikatı yapıldı. Siren sesi ile birlikte Çök Kapan Tutun hareketi yapılarak ardından binanın tahliyesi prova edildi. "Doğal afetlere karşı sivil savunmaya her zaman destek olmalı" bilinciyle yapmış olduğumuz tatbikat sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

Mrt

İlçemizde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasında Balım Kaya Mangala oyununda ilçe ikincisi

Hüseyin Ayaz Kaya Pentago oyununda ilçe üçüncüsü

Reyyan Karaca Q-Bitz oyununda ilçe ikincisi

Rüzgar Özdemir Küre oyununda ilçe üçüncüsü olmuştur.

Zeynep Dükancı okulumuzu Equilibrio  oyununda temsil etmiştir. Öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Aile katılım etkinliklerinden ilkbahar mevsimi için nohut ve fasulye ekilişimizi yaptık.Velimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, güvenlik kültürü oluşturulması için 28.02.2024 Çarşamba günü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından okulumuzda tatbikat yapıldı.
İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri; öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve personelimize acil durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında bu ayki temamız atasözleri ve deyimlerimiz idi.Kültürel değerlerimizin en önemli olgusu olan atasözleri ve deyimlerimizi daha keyfli öğrenmek için atasözü ve deyimler sergisi hazırladık.

Şbt

Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla okulumuzda akıl ve zekâ oyunları turnuvası yapıldı. 2023-2024 İl Milli Eğitimin yapacağı il geneli akıl oyunları turnuvasında okulumuzu temsil edecek öğrencileri seçmek için eleme turnuvaları yapıldı. Belirlenen oyunlarında belirlenen yaş gruplarında elemeler gerçekleştirildi. Akıl oyunları öğretmenlerimiz oyunlarda şampiyon olan öğrencilerimize başarılar diledi.

Şbt

Aile katılım etkinliklerinden tuz seramigi yapıp el baskısı çıkardık, parmak boyası ile boyadik

Ock

Bakanlığımızın  talimatı uyarınca 15-18 Ocak 2024 tarihleri arasında kılavuz doğrultusunda okulumuza uyarlanan dönem sonu faaliyet haftası etkinliklerimiz.

Ock

Enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda tüm sınıflarımızda  ve okulumuzda enerji tasarrufunun öğrencilerimize benimsetilmesi ve uygulanabilir olması amacıyla tüm öğretmenlerimiz hafta boyunca öğrencilerimizle birlikte birçok etkinlik gerçekleştirmiştir.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde  katılım gösteren ve dereceye giren öğrenciler ile  Adalet ve İnsan Hakları  konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve Enerji ve Enerji Kaynaklarının Verimli Kullanılması konulu resim yarışmasında  dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri okul idaremiz tarafından teslim edildi.